Logotyp Susam, uppföljning och samverkan

Information om våra blanketter

Våra blanketter finns att hämta i pdf-format. För att ladda ner dem krävs att du har en pdf-läsare installerad på din dator.

Blanketterna går att spara

Du kan spara våra blanketter på din dator. Det innebär att du kan fylla i dem helt eller delvis på skärmen och spara dem på din dator. Några blanketter finns också i versioner som inte går att spara.

Så här fyller du i en blankett "på skärmen"

Börja med att markera ett ifyllnadsfält med muspekaren. Fyll i fältet. Flytta sedan mellan ifyllnadsfälten med hjälp av Tabb-tangenten (framåt), och Shift+Tabb-tangenten (bakåt). Du kan också använda muspekaren.

Många blanketter består av fler än en sida. Du kan "bläddra" till nästa sida – eller till en föregående. Du kan också bläddra med hjälp av muspekaren i rullningslisten. När blanketten är ifylld kan du skriva ut den på vanligt sätt.

Det finns hjälpfunktioner i en del blanketter

Om du drar muspekaren över blanketten kommer små gula textrutor upp med kort information om vad du ska fylla i. Du måste alltid fylla i ditt personnummer för att kunna gå vidare i blanketten.

Om det inte fungerar

Om du inte kan öppna en blankett kan det bero på att du behöver en senare version av din pdf-läsare eller webbläsare. Du kan hämta programmen gratis på internet.

Har du frågor?

Har du frågor kan du som arbetar på Arbetsförmedlingen, en kommun, en region eller ett samordningsförbund ringa vårt Kundcenter.

Telefon: 0771-17 90 00

Arbetar du på Försäkringskassan så kan du istället ringa Helpdesk på anknytning 81 000, val 1.

Arbetsförmedlingen
Försäkringskassan
Socialstyrelsen
Sveriges kommuner och regioner